Over ons

Bart Crouwers en Gerard Harleman werken aan een onderneming vol verrassingen en uitdagingen in de Krimpenerwaard.

Bart5 1590185

Bart Crouwers

Eigenaar Bart Crouwers woont al meer dan 25 jaar in Haastrecht, vlakbij de velden van The Cranberry Company. Hij houdt van de streek, het landschap en de bewoners. Na zijn studie filosofie en een carrière in de communicatie was hij ook wethouder voor de voormalige gemeente Vlist. Uit die tijd stamt zijn betrokkenheid bij het platteland, de ontwikkelingen in de agrarische sector en de ambitie om in de Krimpenerwaard natuur meer ruimte te geven en te verbinden met nieuwe landbouw. Misschien zijn het de boerengenen van zijn grootouders. Hoe dan ook, Bart besluit in 2015 om de stap te zetten. De uitdaging prikkelt. Hij ziet kansen voor een innovatief boerenbedrijf in het veen. Een onderneming die verschillende ambities verbindt: The Cranberry Company. Lees hier zijn columns.

Gerard 1590217

Gerard Harleman

Gerard Harleman, mede-eigenaar, woont sinds 2003 in Haastrecht en is een dorpsgenoot van Bart Crouwers. Zijn liefde voor alles wat groeit en bloeit stamt uit zijn jeugdjaren. Beide opa’s hadden een veehouderijbedrijf, zijn vader werkte in de fruitteelt. Niet verrassend bestaan zijn eerste vakantiebaantjes uit bloembollen pellen, appels plukken en bieten- en uien hakken. Hij studeert tropische landbouw aan de Rijks Hogere Landbouw School in Deventer en begint zijn loopbaan bij een fruitteler in Dronten. In de jaren negentig maakt hij de overstap naar een groothandel in groente en fruit. Met zijn jarenlange ervaring in de groente- en fruitsector ziet Gerard dit als een mooie volgende stap. Doen waar zijn hart ligt: het telen van cranberry’s en het produceren en vermarkten van de mooie producten die er van gemaakt kunnen worden.

Netwerkpartners

Biologisch boeren, werken met de natuur en gebruikmaken van de kwaliteiten van de Krimpenerwaard, kan alleen in goede samenwerking met partners die de streek door en door kennen. De partners van The Cranberry Company.

Rudi Terlouw 21Feb2017 1580924

Bui-TeGewoon Groenprojecten

Eigenaar Rudi Terlouw, ecoloog en adviseur van The Cranberry Company

Het bedrijf heeft ruime ervaring in inventarisatie en onderzoek in natuur en landschap. Bovendien weet het bedrijf alles over de inrichting en beheer op het gebied van natuur, landschap en stedelijk groen. Terlouw over het cranberryproject: ‘Het mooie is dat de natuur hier niet meer als kostenpost wordt zien, maar als onderdeel van een economisch project. Dat vind ik bijzonder. Overal wordt erover gepraat, maar hier komt het eindelijk van de grond.’
Lees Rudy Terlouw over cranberry's, insecten en weidevogels